A konyhamalac Quick Lock® szerelésnek köszönhetően pillanatok alatt ki és beszerelhető.

Nincs más teendője, mint kiszerelés előtt az áramtalanítása megtörténjen - csatlakozóját kihúzza a konnektorból - és leköti a vizes csatlakozókat. A vizes csatlakozások lekötése előtt tegyen egy megfelelő méretű edényt konyhamalac alá, hogy a csőben lévő víz abba távozzon.

 

Figyeljen, hogy a csatlakozásoknál lévő tömítések meglegyenek, mert a visszaszereléshez szükségesek lesznek.

Ezután vegye elő azt a speciális derékszögű kulcsot, amit a készülékhez kapott. Ennek kettős szerepe van a használat során. Beszerelésnél ezzel tudja a konyhamalacot rögzíteni a mosogatótálcába szerelt egységhez, illetve a gép esetleges megszorulásakor a gép tengelyét megforgatni.  Ezt a szerszámot kezdetektől fogva érdemes a konyhamalac oldalára erősíteni egy tetszőleges ragasztószalaggal, hogy bármikor kéznél legyen, ha szükség van rá.

 

A hulladékőrlő alján található pneumatikus ki-bekapcsoló csövét húzza le a csonkról.

A konyhamalac leválasztása a mosogatótálcától nagyon egyszerű, melyet az alábbi képen szemléltetünk.:

 

 

Egyik kezével tartsa alulról a konyhamalacot, még a másik kezével lassan forgassa a hulladékőrlő tetején található gyűrűt a derékszögű kulcs segítségével az óramutató járásával ellentétesen.  Kb. egy negyed fordulat után a konyhamalac szabaddá válik és kivehető, ezért tartsa erősen. Ha lehetősége van rá, akkor ehhez a művelethez kérjen segítséget, aki megtartja a szabaddá vált szerkezetet.

 

Fontos, hogy a konyhamalac ebben a kiszerelt állapotában, előzetes megbontás nélkül kerüljön hozzánk.